Su Deposu Temizliği
06 Şubat

Su Deposu Temizliği


Birçok insan hastalığına kirli su neden olur. Düzenli su tankı bakımı ile su kirliliği önlenebilir. Bu ayrıca depo filtrelerin aşırı yüklenmemesini sağlayacaktır.

Düzenli olarak temizlenmiş bir su deposu ve uygun bir tank öncesi ve sonrası filtreleme, güvenli ve temiz bir su temini sağlamanın en iyi yoludur. Evsel su depolarının temizlik ve bahçecilik, bazen de yemek pişirme ve içme için güvenli su sağlaması beklenir. Bu nedenle tankların düzenli olarak temizlenmesi gerekir, ancak ne yazık ki çoğu insan su tanklarını nasıl temiz tutacağını bilmiyor. Zamanla suyunuzu kirletebilecek ve hastalığa neden olabilecek bakteri veya tortular birikebilir. 

Suda uzun süre bekletilen klor, mikroorganizmalar için uygun ortam oluşturan etkinliğini yitirir. Dezenfekte ekiplerimizin bugüne kadar yapmış oldukları veya verilen hizmet sırasında su depolarının fiziksel temizliğini yaparken karşılaştıkları ve rapor halinde müşterilerimize sundukları bilgi formlarında, su depolarının birçok hastalığa davetiye çıkarmakta olduğunu gördük. Su tanklarının uzun süre temizlenmemesi veya dezenfekte edilmemesi sonucunda fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirletici maddeler suda çamur, dökülme, paslanma, renk, koku ve bakteri oluşumuna neden olur. Bu durum suyun canlılığını ve kullanılabilirlik özelliklerini yok etmektedir. 

Depolardaki suyu içmesek bile, sudaki mikroplar meyve ve sebzelerin yıkanması, banyoda ve tuvalette kullanılması, dişlerimizin fırçalanması, bulaşıkların ve çamaşırların yıkanması ile vücudumuza girmeye devam ediyor. Tifo, tifüs, dizanteri, kolera ve vücudumuzdaki hepatit gibi hastalıkların oluşumuna sebep oluyor. Özellikle bakımsız su depolarında oluşan yosun, kir, pas, çamur, haşereler, fare vb. hayvan ölüleri ile metal ve inşaat parçalarının oluşturduğu bakteriyel ve mayasıl rahatsızlıklara yol açmaktadır.

Kristal olarak, depolardaki fiziksel kirlenmenin önüne geçmek ve depolarınızın fiziksel temizlik ve dezenfeksiyonunu sağlayarak maksimum hijyen sağlamaya çalışmaktayız. Bu sayede kokusuz, tortusuz, daha berrak suyu nitelikli bir hale getirerek tüketmenizi hedeflemekteyiz. Ek olarak, su depolarındaki kum ve pas parçacıkları hidrofor, arıtıcı, çamaşır ve bulaşık makinelerimize zarar vermektedir. Bundan kaçınmanın tek yolu, su tanklarının özel kimyasallar ve tanklar için, en az yılda bir kez eğitimli profesyoneller tarafından üretilen yüksek basınçlı makinelerle dezenfekte edilmesi ve temizlenmesidir.

Suyu sadece içme suyu olarak değil, temizlik için de bir araç olarak gördüğümüzde, sağlığımızla yaşadığımız her yerdeki su deposu temizliğinin doğrudan ilişkisini görebiliriz.